Computer aankoopadvies afgestemd op uw gebruik

computer laptop koopadvies

Computer of laptop kopen voor welk gebruik?

Een algemeen koopadvies geven over de aanschaf van een nieuwe computer is niet mogelijk, omdat dit erg persoonlijk is en af hangt van verschillende factoren.

Bij het kopen van een desktop computer,laptop of tablet is het vaak erg onduidelijk welke specificaties er voor uw gebruik nodig zijn. Niet alleen de nodige prestatie van verschillende gebruikers scheelt nogal veel, ook de prijs van het apparaat kan flink oplopen bij intensiever gebruik.

Daarom is advies altijd erg handig bij de aanschaf, zodat u niet te veel of te weinig uitgeeft. Om kosten te besparen, is het ook mogelijk om zelf een computer te laten assembleren. Dan kunt u precies kopen wat u nodig heeft en dit vaak tegen een lager tarief dan wanneer u een kant en klare PC koopt.

Op welke specificaties letten bij het kopen van een desktop of laptop?

De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen wanneer u een PC gaat kopen is nog altijd: "Waar ga ik de PC voor gebruiken?"

Want nu PC's vaak duurder zijn dan een laptop, koopt u een PC wellicht doelbewuster dan voorheen. Bijvoorbeeld omdat u iets met de desktop PC wilt kunnen doen, wat met een laptop niet kan. Of wanneer u verwacht flink wat uren achter de computer te gaan doorbrengen.

Tevens heeft u met de aankoop van een desktop PC een veel ruimere keus in het formaat beeldscherm dat u wilt gaan gebruiken en in de beeldkwaliteit die u wenst. Bovendien geldt ook vandaag de dag nog, dat een desktop betere prestaties levert dan een laptop die voorzien is van vergelijkbare componenten.

Het laatste voordeel van een Desktop PC is, dat kapotte onderdelen makkelijker en zeker ook goedkoper te vervangen zijn dan de onderdelen in een laptop.

Dat betekent overigens niet, dat elke PC die u aangeboden wordt, zal voldoen aan uw wensen en geschikt zal zijn voor het doel waarvoor u het apparaat wilt gebruiken. Zeker niet wanneer u dingen wilt kunnen doen die flinke prestaties van de PC verlangen.

Aankoop advies laptop Koop advies Desktop PC Koop advies Tablet Computer koopadvies Haarlem

Gebruik en aankoop advies van de laptop

Een laptop is in veel opzichten prettig in het gebruik. Hij is makkelijk mee te nemen en neemt weinig ruimte in. Een laptop heeft doorgaans genoeg kracht voor standaard toepassingen, zoals Word en internet.

Het grote voordeel van een laptop is dat u deze overal kunt gebruiken waardoor u een stuk mobieler bent. Zo kunt u bijvoorbeeld hetzelfde apparaat thuis en op kantoor gebruiken. Let op het gewicht van de laptop als u uw laptop vaak buitenshuis wilt gaan gebruiken, .

Hulp bij het kopen van een computer of laptop?

Het is belangrijk om te weten wat voor type gebruiker u bent en waarvoor u de computer wilt gaan gebruiken. De keuze voor een desktop of laptop is dan ook niet meer zo moeilijk.

Stelt u persoonlijk advies op prijs? Neem contact op met Byte Computer Haarlem, u kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur via 023-7516234. U kunt ook het afspraakformulier op onze website gebruiken.

Keer terug naar diensten

Computer koopadvies afgestemd op uw gebruik

Door de vele apparaten die vandaag de dag te koop zijn is het erg moeilijk kiezen welk apparaat voor u de beste is. Wij helpen u graag de beste keuze te maken

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via 023-7516234