Langzame laptop of PC? Neem een SSD!

SSD upgrade Haarlem

Uw apparaat is tot 5 keer sneller met een SSD

Een upgrade die vrijwel altijd de moeite waard is, mits uw apparaat niet al te oud is, is de overstap naar een SSD het meer dan waard. Juist een trage oudere laptop of netbook wordt merkbaar vlotter met deze voorziening.En de prijzen van deze op opslagmiddelen zijn de afgelopen tijd flink gedaald.

Een SSD heeft geen last van de mechanische beperkingen in een harde schijf. Zogenaamde flash chips kunnen direct gelezen en geschreven worden met een minimale toegangstijd; dit betekent geen vervelende wachttijden of vertragingen meer . Dit biedt ook een extra aantal voordelen:

  • SSD werkt stil omdat er geen bewegende onderdelen zijn
  • SSD is hierdoor ook zuiniger (de laptopbatterij gaat langer mee)
  • SSD werkt een stuk koeler
  • SSD is lichter (magnetische schijven zijn zwaarder dan flash chips)
  • SSD is schokbestendig

Hoe werkt het upgraden?

Wij begrijpen dat u niet lang zonder uw laptop of computer kunt. Daarom zullen we de upgrade van uw apparaat altijd binnen een werkdag uitvoeren. Het gaat als volgt in zijn werk:

Mogelijkheid 1: Plaatsing van een nieuwe SSD + een kloon van uw oude harddisk(HDD)

Wij plaatsen een nieuwe SSD en voordat we deze voor u plaatsen maken wij een kloon van uw oude HDD. Hierbij blijven programma’s, instellingen en gegevens identiek en alles werkt zoals u gewend bent echter veel sneller

Mogelijkheid 2: Plaatsing van een nieuwe SSD + een installatie van het besturingssysteem.

Wij plaatsen een nieuwe SSD en installeren het juiste besturingssysteem welke bij uw laptop of computer hoort. Dit inclusief drivers en updates van het besturingssysteem. Deze keuze is ideaal wanneer u een frisse start wilt maken.

Mogelijkheid 3: Plaatsing van een nieuwe SSD + een installatie van het besturingssysteem en een backup van uw gegevens.

Voordat wij de nieuwe SSD plaatsen maken wij eerst een backup van al uw gegevens op de oude HDD. Vervolgens plaatsen wij de SSD, installeren het bijbehorende besturingssysteem inclusief drivers en updates. Als laatste plaatsen wij de eerder gemaakte backup weer terug. Een frisse start met behoud van gegevens zoals foto’s, documenten, favorieten en mail.

Keer terug naar diensten

Een SSD is sneller, stiller, zuiniger en betrouwbaarder.

Wilt u graag direct een afspraak maken voor het inbouwen van een SSD?

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via 023-7516234