Advies online veiligheid

Online veiligheid

Online veiligheid

Veilig internet, een zaak van ons allemaal!

U raakt er bijna aan gewend, die dagelijkse stroom berichten over wachtwoorddiefstallen, virussen, computerinbraken en identiteitsfraude. Hoe veilig zijn onze gegevens nu eigenlijk op internet? Wij gebruiken dagelijks internet, delen, vertrouwen er onze bestanden aan toe, doen zaken en boeken reizen. Zo hebben computers en internet een niet meer weg te denken plaats gekregen in ons leven. Maar gaan wij er altijd even verantwoord mee om?

Het internet biedt talloze mogelijkheden om dingen te ontdekken, te bestellen, te maken en om samen te werken. Als u meer uit internet wilt halen, is het belangrijk dat u weet hoe u dat veilig kunt doen. Of u nu voor het eerst kennismaakt met internet of een expert bent, het advies en de tools die wij te bieden hebben, kunnen u helpen veilig en vertrouwd op internet te surfen.

Gebruik van een veilig netwerk

Het is altijd een goed idee extra voorzichtig te zijn wanneer u online gaat via een netwerk dat u niet kent of vertrouwt, zoals de gratis wifi-verbinding in een café. De serviceprovider kan al het verkeer op het netwerk in de gaten houden, waaronder uw persoonlijke gegevens.

Online veiligheid en verantwoordelijkheid voor kinderen

Uw kinderen zijn met computers en mobiele telefoons opgegroeid. Zelf denken ze misschien dat ze alles al weten, maar in werkelijkheid zijn ze bijzonder kwetsbaar voor online gevaren. We helpen u graag de specifieke risico's voor de jeugd te onderkennen en tegen te gaan en de jongeren goed digitaal burgerschap bij te brengen.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind kunt u maatregelen nemen die veilig internetten bevorderen. U wilt misschien liever niet dat uw kinder op websites kijken die niet geschikt voor hen zijn. Om dat te voorkomen kunt u bijvoorbeeld een filter op de computer zetten dat de toegang tot onveilige websites blokkeert en alleen toegang biedt tot veilige sites.

Snel weer vooral weer veilig aan de slag?

Twijfelt u over de veiligheid van uw computer en heeft u behoefte aan persoonlijk advies?

Maak op maandag t/m vrijdag tussen 10 uur en 17 uur direct een afspraak via 023-7516234 of maak gebruik van ons afspraakformulier.