Computer aankoopadvies, afgestemd op jouw gebruik.

computer-aankoopadvies-gr

Computer of laptop kopen voor welk gebruik?

Een algemeen aankoopadvies geven over de aanschaf van een nieuwe computer is niet optimaal, omdat dit erg persoonlijk is en af hangt van verschillende factoren.

Bij het kopen van een desktop computer,laptop of tablet is het vaak erg onduidelijk welke specificaties er voor jouw gebruik nodig zijn. Niet alleen de nodige prestatie van verschillende gebruikers scheelt nogal veel, ook de prijs van het apparaat kan flink oplopen bij intensiever gebruik.

Daarom is advies altijd erg handig bij de aanschaf, zodat je niet te veel of te weinig uitgeeft, en met een apparaat komt te zitten wat niet bij je past.

Op welke specificaties letten bij het kopen van een desktop of laptop?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een PC gaat kopen is nog altijd: “Waar ga ik de PC voor gebruiken?”

Bijvoorbeeld omdat je iets met de desktop PC wil kunnen doen, wat met een laptop niet kan. Of wanneer je verwacht flink wat uren achter de computer te gaan doorbrengen.

Het laatste voordeel van een desktop PC is, dat kapotte onderdelen makkelijker en zeker ook goedkoper te vervangen zijn dan de onderdelen in een laptop.

Dat betekent overigens niet, dat elke PC die je aangeboden wordt, zal voldoen aan jouw wensen en geschikt zal zijn voor het doel waarvoor je het apparaat wilt gebruiken.

Maatwerk computer

Vaak zijn de computers die je kant en klaar koopt het net niet. Als je echt wat meer flexibiliteit wil, kan je een systeem laten samenstellen. Je kan de gewenste specificaties aan ons doorgeven, of alleen een idee van wat je aanstaande computer moet kunnen, dan regelen wij de rest.

Als je specifieke wensen heb omdat je jouw computer voor specialistisch werk wenst te gebruiken ben je bij Byte Computer aan het goede adres. Wij maken systemen op maat voor iedereen die speciale eisen heeft.

Maatwerk computer

Gebruik en aankoop advies van de laptop

Een laptop is in veel opzichten prettig in het gebruik. Hij is makkelijk mee te nemen en neemt weinig ruimte in. Een laptop heeft doorgaans genoeg kracht voor standaard toepassingen, zoals Microsoft office en internet.

Het grote voordeel van een laptop is dat je deze overal kunt gebruiken waardoor je een stuk mobieler bent. Zo kan je hetzelfde apparaat thuis, onderweg en op kantoor gebruiken. Let op het gewicht van de laptop als je een laptop vaak buitenshuis wilt gaan gebruiken, .

Hulp bij het kopen van een computer of laptop?

Het is belangrijk om te weten wat voor type gebruiker je bent en waarvoor je de computer wil gaan gebruiken. De keuze voor een desktop of laptop is dan ook niet meer zo moeilijk.

Stel je persoonlijk advies op prijs? Neem contact op met Byte Computer Haarlem.

COMPUTER KOOPADVIES AFGESTEMD OP JOUW GEBRUIK

Door de vele apparaten die vandaag de dag te koop zijn is het erg moeilijk kiezen welk apparaat voor jouw de beste is.
Wij helpen je graag deze keuze te maken

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via  023-7516234

Maak een afspraak