Langzame laptop of PC? Neem een SSD!

Een upgrade die vrijwel altijd de moeite waard is, mits het apparaat niet al te oud is, is de overstap naar een SSD. Juist een trage oudere laptop of netbook wordt merkbaar vlotter met deze voorziening. En de prijzen van deze op opslagmiddelen zijn de afgelopen tijd flink gedaald.

Een SSD heeft geen last van de mechanische beperkingen zoals een harde schijf. Zogenaamde flash chips kunnen direct gelezen en geschreven worden met een minimale toegangstijd; dit betekent geen vervelende wachttijden of vertragingen meer . Dit biedt ook een extra aantal voordelen:

  • SSD werkt stil omdat er geen bewegende onderdelen zijn
  • SSD is hierdoor ook zuiniger (de laptopbatterij gaat langer mee)
  • SSD werkt een stuk koeler
  • SSD is lichter (magnetische schijven zijn zwaarder dan flash chips)
  • SSD is schokbestendig

Hoe werkt een SSD upgrade?

Wij begrijpen dat je niet lang zonder je laptop of computer kan. Daarom zullen we de SSD upgrade van je apparaat altijd binnen een werkdag uitvoeren. Het gaat als volgt in zijn werk:

Wij plaatsen een nieuwe SSD en voordat we deze voor je plaatsen maken wij een kloon van de oude HDD. Hierbij blijven programma’s, instellingen en gegevens identiek en alles werkt zoals je gewend bent echter veel sneller

Wij plaatsen een nieuwe SSD en installeren het juiste besturingssysteem welke bij je laptop of computer hoort. Dit inclusief drivers en updates van het besturingssysteem. Deze keuze is ideaal wanneer je een frisse start wil maken.

Voordat wij de nieuwe SSD plaatsen maken wij eerst een backup van al je gegevens op de oude HDD. Vervolgens plaatsen wij de SSD, installeren het bijbehorende besturingssysteem inclusief drivers en updates. Als laatste plaatsen wij de eerder gemaakte backup weer terug. Een frisse start met behoud van gegevens zoals foto’s, documenten.

Keer terug naar diensten

EEN SSD IS SNELLER, STILLER, ZUINIGER EN BETROUWBAARDER.

Een trage computer of laptop upgrade je met een Solid state drive. Een SSD maakt je computer tot wel 5x sneller!Wil je graag direct een afspraak maken voor het inbouwen van een SSD?

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via  023-7516234

Maak een afspraak