Handige smartphone Apps

handige-smartphone-apps

Onmisbare software en Apps voor je Smartphone of Tablet

Wij maken een selectie van de leukste en handigste apps voor smartphones. De meeste apps zijn beschikbaar voor iOS (iPhone) en Android. Veel apps werken ook op tablets maar voor sommige heb je belfunctie van je smartphone nodig.

Diverse sociale apps zoals facebook, instagram en whatsapp hebben we buiten deze selectie gelaten.

Reizen en routeplanners

9292 Reisplanner

9292-reisplanner De reisplanner-app van 9292 is één van de beste apps die je kan gebruiken om je reis met het openbaar vervoer te plannen. 9292 biedt een fraai design dat snel werkt en overzichtelijk is, maar je vooral de keuze geeft om jouw reis naar eigen wens te bepalen. Liever niet of juist alleen met de bus? Dan vul je dat bij 9292 in.

9292 werkt via de GPS of het invullen van een adres of bekende locatie als een winkelcentrum, station of belangrijk gebouw. Ook biedt de app de mogelijkheid aan om een profiel aan te maken waarmee je jouw reizen kan bewaren en met verschillende apparaten synchroniseren.

Google Play | App Store

Google Maps

google-mapsGoogle Maps is de officiële kaartendienst van Google. De app wordt regelmatig van een nieuw design voorzien, waarbij onder andere de plattegrond, pop-ups, informatie over locaties en het instellingen-menu een make-over krijgen. Met Google Maps kunt u snel informatie van bedrijven opzoeken en jouw route plannen.

Velen vinden Google Maps de beste navigatie-app voor zowel Android als iOS. Dat komt mede omdat Google actief bezig is om Google Maps te verbeteren en nieuwe functies toe te blijven voegen. Zoals de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan

Google Play | App Store

 

Waze navigatie

waze-navigatieWaze is een gratis navigatiesysteem waarbij de gebruikers het systeem continu up-to-date houden. Je kan ermee navigeren en word gelijk op de hoogte gehouden van files en flitsers die je onderweg kan tegenkomen. Deze worden gemeld door andere Waze-gebruikers die onderweg zijn. In de app kan je ook zelf melding maken van ongelukken, flitsers of andere gevaren. Als er veel gebruikers op een traject langzaam rijden, herkent Waze dit zelf als een file. Hoe meer mensen gebruikmaken van de app, hoe beter de informatie dus wordt.

Voor gebruik in het buitenland is Waze minder handig, want voor het berekenen van routes en voor het binnenhalen van verkeersinformatie is een dataverbinding noodzakelijk.

Google Play | App Store

Uber

uberDe nieuwe “taxiservice” Uber is populair in Nederland. Je maakt een account aan, voert je creditcard- of PayPal-gegevens in en kan voortaan met de Uber-app een taxi in geselecteerde Nederlandse steden bestellen. De app geeft aan welke taxi zich waar bevindt, welke naar je toe rijdt, wie de taxichauffeur is, welke auto hij rijdt en hoe lang het nog duurt.

Uber kijkt automatisch naar je locatie en rekent uit welk bedrag er voor een rit moet worden betaalt. Daarnaast kan je gewoon bij de eindbestemming uitstappen en wordt de prijs van de taxirit automatisch van je creditcard of PayPal-account afgeschreven: ideaal. Ook kan je makkelijk taxiritten met anderen delen.

Google Play | App Store

Lyft

lyftLyft is eigenlijk de grote concurrent van Uber. Maar De Lyft app is te gek. Zo is de informatie om je Lyft auto te herkennen perfect. Je ziet een duidelijke afbeelding van de auto die je komt ophalen, met een duidelijke foto van de bestuurder.

Ook de rest van de app zit bijzonder goed in elkaar: het invoeren van je bestemming werkt bijvoorbeeld verbazingwekkend goed en alleen als de naam van bijvoorbeeld het restaurant is genoeg om de juiste keuze te kunnen maken. Zelfs het sound design is perfect: de notificaties van Lyft zijn niet te missen – zelfs als je geluid wat zachter staat – en meteen super herkenbaar. Helaas is de app tot op heden nog niet beschikbaar voor Windows telefoons

Google Play | App Store

Planning en taken apps

Datumprikker: wat wil je plannen?

datumprikkerEen afspraak plannen met een groep mensen is lang niet altijd een pretje. Het is bijna onmogelijk om een datum te zoeken waarop iedereen beschikbaar is. De vernieuwde Datumprikker-app helpt zo goed dat je het nog bijna leuk gaat vinden. De app legt je enkele categorieën voor om te kiezen wat voor soort bijeenkomst je wil inplannen. Daarna kan je aangeven wanneer de afspraak begint en hoelang deze duurt.

Een ander voordeel van de Datumprikker-app is dat deze samenwerkt met je agenda, zodat ook andere meetings zichtbaar zijn tijdens het inplannen. Ook het afspraakoverzicht is handig, omdat hier al je bijeenkomsten en afspraken netjes op een rij worden gezet.

Google Play | App Store

Google Agenda

google-agendaGoogle Agenda is voorzien van het Material Design van Android Lollipop en ook een stuk slimmer geworden. Zo heeft Google Agenda nu de mogelijkheid om data uit je e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in te boeken. Elke keer als je concertkaarten koopt, vliegtickets bestelt of een hotel boekt worden de gegevens van de bevestigingsmail gebruikt voor het aanmaken van een agenda-afspraak.

De nieuwe Google Agenda heeft naast een klassieke weergave ook een modus waarin al je  afspraken worden getoond in een fraaie tijdslijn met foto’s, kaarten en toepasselijke illustraties. Hiermee zie je precies hoe je dag eruit gaat zien.

Google Play | App Store

Wunderlist: makkelijk uw taken vast leggen, delen en voltooien.

wunderlistWunderlist is zonder twijfel één van onze favoriete taken-apps. En waar Wunderlist voornamelijk in uitblinkt, is het delen van lijstjes met anderen. Zo kan je bijvoorbeeld samen met je partner een lijstje maken met alles wat er nog in het huis moet worden verbouwd, waarbij je samen taken aan een lijs kan toevoegen.

“Of het nu gaat om het delen van een boodschappenlijst, een lijst met taken van een project waar je aan werkt, een organizer of een checklist voor je vakantie, Wunderlist maakt het eenvoudig jouw to-do te delen en samen te werken met anderen”, aldus Wunderlist.

Google Play | App Store

Cloud-opslag diensten

Dropbox

dropbox
dropbox

Dropbox is een op cloud gebaseerde opslagdienst. Je kan Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die je via jouw computer, tablet en telefoon kan bereiken. Je krijgt standaard 2GB gratis en kan de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen.

Al je opgeslagen documenten, foto’s en andere bestanden zijn via je smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen. Zodra je iets via jouw mobiele apparaat op je Dropbox verwijderd, wordt dat op je computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto’s. Als je met de  wifi bent verbonden, uploadt de app automatisch al je gemaakte foto’s naar Dropbox.

Google Play | App Store

Google Drive

google-driveGoogle Drive is een dienst waarbij je jouw eigen bestanden kan opslaan op de servers van Google. Het verschil met Dropbox is dat je het ook kan gebruiken om office-bestanden van Google Docs op te slaan. Iedereen met een Google-account heeft automatisch een Google Drive.

Ga gratis aan de slag met Google Drive en hou al je bestanden binnen handbereik op elke smartphone, tablet of computer. Al je bestanden in Drive (zoals video’s, foto’s en documenten) worden veilig opgeslagen, zodat je ze niet kwijtraakt.

 

Google Play |  App Store

Microsoft OneDrive

microsoft-onedriveMicrosoft OneDrive is een dienst waarbij je jouw eigen bestanden kan opslaan op de servers van Microsoft. Het verschil met Dropbox is dat het gelinkt is met Office Online. Iedereen met een Outlook.com of Hotmail-account heeft automatisch ook een OneDrive. Het voordeel van Onedrive is dat gebruikers met windows 8 of windows 10 dit programma al op de computer of laptop hebben staan

Je beschikt over gratis onlineopslag van al jouw persoonlijke bestanden, zodat je ze kam openen op je Android-apparaat, computer (pc of Mac) en op andere apparaten die je gebruikt.

Google Play | App Store

Diverse handige smartphone en tablet apps

Swiftkey: intelligent toetsenbord

Swiftkey Keyboard is een intelligent toetsenbord dat al jaren meedraait in de top van meest populaire Android-apps. Nadat je Swiftkey gratis hebt gedownload en het keyboard hebt geïnstalleerd, kun je direct gebruikmaken van de slimme tekstvoorspelling die het biedt. Hoe meer je typt, des te meer Swiftkey leert en des te beter de woordsuggesties worden. Tik je vaak ongeveer dezelfde zinnen, dan verloopt dat dankzij de tekstvoorspelling van Swiftkey stukken sneller en bovendien foutloos.

Naast veel typen kun je Swiftkey ook slimmer maken door Swiftkey Cloud in te schakelen. Je kunt het keyboard koppelen met je Google-account of sociale netwerken, zodat Swiftkey aan de hand van je mails, tweets en Facebook-berichten in druk van jouw schrijfstijl krijgt.

Google Play | App Store

 LastPass: slim wachtwoordbeheer

LastPass is één van onze favoriete wachtwoordbeheerders. De app slaat al je wachtwoorden en bijbehorende gebruikersnamen en websites op, zodat jij ze nooit meer hoeft te onthouden. Ook vult LastPass de inloggegevens automatisch voor je in, via een handige browser-plugin die voor alle populaire browsers beschikbaar is. Het enige wachtwoord dat je voortaan hoeft te onthouden, is je hoofdwachtwoord. Vervolgens kun je alle informatie over jouw inloggegevens inzien, zoals een wachtwoord of gebruikersnaam. Ideaal.

De Android-app is ook enorm handig. Deze voert eveneens automatisch je inlogggevens in bij websites en apps. Daarnaast kun je veilige wachtwoorden genereren en de app via de vingerafdrukscanner van je Android-smartphone beveiligen.

Google Play | App Store

Portal: WiFi bestandsoverdracht

portal-wifiHet beheren van foto’s, video’s en andere bestanden van je computer naar je telefoon moet snel en gemakkelijk zijn. Portal helpt doordat het net zo makkelijk als klikken en slepen.

Met Portal kun je heel snel via wifi bestanden van je computer naar je smartphone sturen, en terug. Chrome-gebruikers sturen zelfs hele mappen. De smartphone vervangt zo de usb-stick. De bestanden worden overgedragen via de WiFi-verbinding dus deze tellen niet mee voor je mobiele datalimiet. Dit ook betekent dat de bestanden snel worden overgedragen.

Google Play | App Store

Weerplaza – de complete weer app

weerplazaDe meest actuele weersverwachting overzichtelijk op je mobiel of tablet? De makers van Weerplaza hebben verschillende apps ontwikkeld met nauwkeurige en uitgebreide weerdata die je altijd en overal ter wereld op de hoogte houden van de actuele weersvoorspellingen.

Als je altijd het weer bij de hand wilt hebben, download dan de Weerplaza App. De bekende weer APP van Weerplaza bied (zeer) uitgebreide weersinformatie: buien alert, buien en regenradar en het laatste weernieuws. De Weerplaza App is ontwikkeld op basis van feedback van vele gebruikers.

Google Play | App Store

Blendle: artikelen uit je favoriete kranten en tijdschriften.

Het ‘sociale’ Blendle biedt een brede selectie artikelen uit kranten en tijdschriften aan, die je tegen betaling per artikel kunt lezen. Een prijzenswaardig initiatief, dat goed aan lijkt te slaan.

Bij Blendle kan je andere gebruikers volgen en de meest populaire artikelen van de dag bekijken. Het is altijd mogelijk om het aankoopbedrag terug te vragen als de gebruiker niet tevreden is met een artikel.De app is niet veel meer dan een jasje voor de website van Blendle, maar werkt wel goed.

Google Play | App Store

Vivino: maak een foto en ontdek alles over de wijn

vivinoAls je van wijn houd, mag de app Vivino niet op je smartphone ontbreken. Met Vivino kan je een foto van het etiket van een fles wijn maken, waarna de app het etiket scant en je alle informatie over de betreffende fles laat zien.

Zo kan je onder andere zien waar de wijn vandaan komt, van welke druif de wijn is gemaakt en welke gerechten goed bij de wijn smaken. Ook serveertips zorgen ervoor dat je de wijn altijd goed schenkt. Mocht je bier prefereren: Untappd is de Vivino voor bieren.

 

Google Play | App Store

Shazam: herkent de muziek

shazamHoor je ergens een mooi nummer, maar weet je niet wie hoe het nummer heet en wie de artiest is? Shazam helpt je snel aan deze informatie, door enkele seconden naar de muziek te luisteren en de opname vervolgens te analyseren. Je krijgt er nog veel muziekinformatie bij, en de mogelijkheid de muziek direct aan te schaffen.

Naast de gratis versie, is ook de betaalde (advertentievrije) uitvoering Shazam Encore beschikbaar.

Google Play | App Store

 

Spotify: onuitputtelijke muziekbron

spotifyVoor tien euro per maand heb je een Spotify Unlimited-abonnement. Het grote voordeel van zo’n abonnement is dat je gebruik kan maken van de mobiele app, waarmee je de enorme muziekbibliotheek ongelimiteerd op je smartphone kan afspelen.

De app geeft je tevens toegang tot jouw afspeellijsten. Aan te raden is zo’n afspeellijst offline op te slaan op je toestel, ondanks dat het redelijk wat opslagruimte kost. Als je via 3G of 4G naar Spotify  luisterd, kost dat flink wat data.

Google Play | App Store

 

Adobe Photoshop Express

Even een foto of afbeelding bewerken? Het hoeft niet meer achter de pc met een ingewikkeld fotobewerkingsprogramma. Op je smartphone of tablet kan het nu ook met Adobe Photeshop Express, hoewel de mogelijkheden niet heel uitgebreid zijn. Niet verwonderlijk ook, aangezien nauwkeurige bewerkingen met vingeraansturingen onhandig zijn.

Toch heb je redelijk wat filters en bewerkingsmogelijkheden tot je beschikking met Photoshop express. De app is niet alleen bedoeld voor bewerkingen, je heb ook de mogelijkheid foto’s te organiseren of een diashow te maken.

Google Play | App Store

Wil je op de hoogte blijven van de laatste tips? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief en/of volg ons via FacebookInstagram & Twitter

Meld je aan via het inschrijfformulier en blijf op de hoogte van de beste computertips en ICT nieuws, de leukste aanbiedingen en diverse kortingen. Je ontvangt ook nog eens €5 korting op een afspraak.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Naast de noodzakelijke cookies zetten wij cookies in om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.