Computer op maat: de voordelen

Computer op maat de voordelen 1

Computer op maat: de voordelen

Als het gaat om de aanschaf van een computer (ook wel desktop genoemd), gaan de meeste consumenten ervan uit dat ze genoegen moeten nemen met de kant-en-klare opties, die door grote fabrikanten online en bij elektronicawinkels worden aangeboden. Dit is echter niet het geval omdat er wereldwijd ook nog een bloeiende industrie bestaat, die alles biedt voor op maat gemaakte computers.

Het is voornamelijk ideaal voor mensen die hun beroep uitoefenen achter de computer, zodat ze optimaal kunnen werken en creatief aan de slag kunnen gaan. De voordelen van het laten bouwen van je eigen computer zijn talrijk en alle soorten computergebruikers kunnen hiervan profiteren.

PC-onderdelen zijn goedkoper dan het kopen van een kant-en-klare PC 

Dit is niet persé het geval, maar uiteindelijk zal je wel geld besparen.

Grote computerbedrijven proberen winst te maken en ze doen dit door de kosten van hun PC’s aanzienlijk te verlagen. Ze verdienen op de onderdelen. Dit staat bekend als de “marge” en het is de gemakkelijkste manier voor bedrijven om zo bij elke verkoop een reëel bedrag aan inkomsten te genereren. Wanneer je zelf een PC laat samenstellen, worden de onderdelen rechtstreeks bij de leverancier gekocht. Er zijn dus geen tussenpersonen, die ook wat moeten verdienen, wat betekent dat de kosten aanzienlijk lager uitvallen.

Bij veel fabrikanten gaat het tegenwoordig allang niet meer om kwaliteit, maar om kwantiteit. Veel pallets verkopen, daar gaat het om. En dat kan alleen maar worden bereikt wanneer de fabrikant zijn PC’s aanbiedt voor heel lage prijzen. Aangezien er ook nog wel enige winst zal moeten worden gemaakt, zal er dus op elk onderdeel in de computer bezuinigd moeten worden. De fabrikant zal dus keuzes moeten maken m.b.t. de vraag welk merk en welke kwaliteit er gebruikt gaat worden voor de verschillende componenten
.
Wanneer wij geen A- maar Budgetmerken zouden gebruiken in onze computers, zouden de prijzen van onze computers ook met een paar honderd euro zakken( Bij gelijkblijvende winstmarges). Maar wij kiezen daar niet voor. Sommige fabrikanten doen dat wel. Hou daar rekening mee.

Byte computer Haarlem kan je goed op weg helpen met het kopen van een computer op maat, waardoor je de juiste computer voor jouw behoeften kan aanschaffen. Daarnaast maken computers van Byte computer Haarlem gebruik van hoogwaardige componenten. Niet iedere computer op maat is natuurlijk voordelig. Het ligt er maar net aan wat je ermee wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld 3D ontwerpt, dan heb je bijvoorbeeld een hele goede videokaart nodig. Die zijn uiteraard prijzig, maar het is alsnog voordeliger dan een kant-en-klare computer.

Alleen de benodigde onderdelen en functies

maatwerk-gaming-desktop

 

Wanneer je een vooraf gebouwde PC van een grote fabrikant koopt, bepaalt het bedrijf in wezen welke functies hun computer heeft. Het probleem is dat iedereen andere wensen heeft en dat een kant-en-klaar model nooit alle functies biedt, die een klant zoekt. Voornamelijk wanneer je creatief aan de slag wil gaan met de computer en je als professional er vaak vele uren achter zal zitten

Met een computer systeem op maat kunnen klanten alle hoogwaardige componenten toevoegen die ze nodig hebben en de onderdelen die ze niet nodig hebben weglaten.

Gedateerde computer onderdelen

De merk-modellen zijn zo’n 6 tot 12 maanden leverbaar. Wanneer je aan het eind van die periode de computer koopt, heb je in feite de techniek van een jaar geleden gekocht. Dat is oud in ‘computerland’. Wij kopen de onderdelen pas in nadat er akkoord is gegaan met de offerte Je koopt dus altijd de techniek van vandaag. Dat lijkt niet zo belangrijk, maar is dat wel degelijk…

Upgraden & Reparatie

Fabrikanten letten meer op design en marketing dan aan standaardisering van de opbouw. Daarom zijn merk pc’s veel moeilijker uit te breiden en aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen.

Ze zijn om dezelfde reden vaak ook moeilijker te herstellen. Kant en klare merk pc’s moeten bij defecten tijdens de garantie zelfs worden opgestuurd. Niet omdat we het zelf niet zouden kunnen, maar reparaties mogen tijdens de garantie alleen door de fabrikant zelf worden uitgevoerd. Met een beetje geluk zie je hem binnen 3 week terug. Computer van Byte computer Haarlem worden vaak binnen een aantal dagen weer geheel hersteld opgeleverd

Na verloop van tijd nog aan te passen

Zou je graag na verloop van tijd over wat meer opslag willen beschikken of iets anders aanpassen aan de computer? Geen probleem! Het fijne van een computer op maat is dat alles, altijd aan te passen is. Dit is dan ook waarom de levensduur van een computer op maat vaak veel langer is dan de levensduur van een kant-en-klare computer.

Veel voordelen voor alle soorten gebruikers

Een op maat gemaakte PC biedt alle gebruikers de kans om te kunnen genieten van een computer die precies past bij je doelen en zelfs beter presteert dan de kant-en-klare modellen. Je kan zelf bepalen aan welke zeer specifieke eisen je PC moet voldoen. Dit kan opslagruimte of voldoende ruimte op de harde schijf betekenen, maar ook de snelheid kan worden aangepast wat bij een vooraf gebouwd exemplaar niet het geval is.

Vaak zijn de computers die je kant en klaar koopt het net niet. Als je echt wat meer flexibiliteit wenst, kan je een systeem laten samenstellen. Je kan de gewenste specificaties aan ons doorgeven, of alleen een idee van wat je aanstaande computer moet kunnen, dan regelen wij de rest.

Als je specifieke wensen hebt omdat je jouw computer voor specialistisch werk wenst te gebruiken ben je bij ons aan het juiste adres. Wij maken systemen op maat voor iedereen die speciale eisen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naast de noodzakelijke cookies zetten wij cookies in om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.