Wees voorbereid op een computercrash

voorbereid op een computercrash

Wees voorbereid op een computercrash

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een PC kan er elk moment de brui aan geven, al werken de meeste machines onbekommerd jarenlang door.

Wie verstandig is bereidt zich voor op de mogelijkheid van een computercrash.

Er zijn gelukkig heel veel dingen die je zelf kan doen om een systeemcrash te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om alle programma’s waar je vaak mee werkt, regelmatig te updaten. In ieder geval wanneer het programma daarom vraagt. Dit geldt ook voor je antivirusprogramma, erg belangrijk!

Hoe goed je zelf ook je computer onderhoudt of hoe goed je ervoor probeert te zorgen dat dit word uitgevoerd, een crash kan zich nog steeds voordoen.

Een back-up maken is om meerdere redenen verstandig. Een pc kan niet alleen crashen, maar kan ook worden gestolen.
Maak daarom altijd regelmatig een reservekopie van belangrijke bestanden.

Het artikel “Het belang van een back-up” gaat uitgebreid in op alle back-up opties.

Geen zin om lang stil te staan bij alle back-up mogelijkheden?

Op computers met Windows is standaard OneDrive geïnstalleerd, de cloudopslagdienst van Microsoft. In de basis is dit programma een map op de computer. Alle bestanden in die map worden ook opgeslagen op een veilige plek op internet (in de cloud). Dit gaat volautomatisch (bij een werkende internetverbinding). Crasht de pc dan zijn alle in OneDrive opgeslagen bestanden veilig.

Ben je net bezig in Excel of in een document in Word, stopt je PC er ineens mee. Al je werk is dan verloren, tenzij je AutoHerstel gebruikt.

Deze optie slaat automatisch een tussentijdse versie op van een document. Je stelt zelf in hoe vaak dit moet gebeuren. Bijvoorbeeld eens in de tien minuten of iedere minuut. Valt de computer uit dan is er nooit meer dan dat aantal minuten werk verdwenen. Een fijne gedachte toch?

Tot slot: zijn er programma’s waar je veel gebruik van maakt en die niet een standaard onderdeel zijn van Windows? Zorg dat je een back-up hebt van de installatiebestanden zodat je ze opnieuw kan  installeren.

In geval van betaalde software: bewaar de licentie goed zodat je deze opnieuw kan gebruiken.

Conclusie: er zijn tal van mogelijkheden en opties die je al dan niet kan combineren, om documenten, foto’s en wat nog meer te bewaren. Kies daarbij steeds voor dat systeem dat het best bij jouw werkwijze past!

Wees hoe dan ook voorbereid! Want er komt een dag dat ook jouw pc ermee ophoudt…

Zolang je PC of laptop het nog gewoon goed doet, denk je niet aan een onderhoudsbeurt.
Dat begrijpen wij maar al te goed, nu is er een gezegde dat voorkomen beter is dan genezen en dat willen wij met onze computer onderhoud dienst ook voor je bereiken.

Een goed onderhouden apparaat gaat langer mee. Natuurlijk zijn er geen garanties te geven maar wie de pc op orde houdt loopt minder risico op vervelende uitvallers.

Neem de tips in dit artikel ter harte: “computeronderhoud is nodig”.

Het is daarom verstandig om een systeembeheerder zoals Byte computer Haarlem in te schakelen. Wanneer een systeemcrash zich voordoet kun je ons direct inschakelen om dit te verhelpen. Maar beter is het natuurlijk nog om de crash te voorkomen door het onderhoud aan al je PC’s centraal te laten regelen door je systeembeheerder. Zo is de kans op een crash vele malen kleiner en kun je veilig verder werken.

Ook een systeembeheerder nodig? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 023-7516234 of door het Afspraakformulier in te vullen.

Meld je aan via het inschrijfformulier en blijf op de hoogte van de beste computertips en ICT nieuws, de leukste aanbiedingen en diverse kortingen. Je ontvangt ook nog eens €5 korting op een afspraak.

    Windows-10-crash

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Naast de noodzakelijke cookies zetten wij cookies in om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.