Windows 10 nu meer gebruikers dan Windows 7

windows-10-meeste-gebruikers

Windows 10 gaat 2019 in als het grootste desktopbesturingssysteem. Het OS dat in 2015 werd gelanceerd heeft eindelijk meer gebruikers dan Windows 7, zo blijkt uit de laatste cijfers van NetMarketShare.

Microsoft vecht al sinds de geboorte van Windows 10 voor marktaandeel, en dat gevecht vindt voornamelijk plaats tussen Microsofts eigen software. Tot nu toe was Windows 7 het besturingssysteem met de meeste gebruikers, maar nu heeft Windows 10 die positie overgenomen.

Het relatief nieuwe besturingssysteem had volgens Netmarketshare in december een marktaandeel van 39,22%, terwijl het aandeel van Windows 7 36,90 procent en dalende is. Windows 8 en 8.1 hebben respectievelijk 0,88 en 4,54% van de markt, en Microsofts Windows XP, heeft 4,54% marktaandeel. Windows 7 gaat end of life in januari 2020.

Toch blijven vooral veel bedrijven oudere Windows-versies draaien, vooral voor compatibiliteit en stabiliteit. Het kan namelijk maar zo zijn dat een update ervoor zorgt dat je PC niet optimaal meer werkt, zoals we in oktober en november hebben ervaren met de October update voor Windows 10. Als bedrijf wil je dat niet hebben, waardoor bedrijven vaak bewust voor een ouder besturingssysteem kiezen.

Op de markt als geheel is Microsoft nog steeds heer en meester; Windows heeft volgens Netmarketshare 86,20% in handen Ter vergelijking: MacOS zou een marktaandeel hebben van 10,65%, en Linux helaas een schamele 2,78 procent en Chrome OS neemt 0,31 procent voor rekening. In de toekomst zullen we in ieder geval zien dat het marktaandeel van Windows XP, 7 en 8(.1) gaan afnemen. Wat de markt als geheel gaat doen, hang af van de mensen achter de besturingssystemen en natuurlijk van jou.

marketshare-windows

windows-10-vs-windows-7

Kunnen jullie mij ook helpen?
Wil je meer informatie over de overstap naar Windows 10, of wil je graag ondersteuning bij het gebruik van Windows 10?
Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Overstappen naar windows10?

Wil je meer informatie over de overstap naar Windows 10, of wil je graag ondersteuning bij het gebruik van Windows 10?

Maak gebruik van ons afspraakformulier, of bel op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 via  023-7516234

Maak een afspraak

Meld je aan via het inschrijfformulier en blijf op de hoogte van de beste computertips en ICT nieuws, de leukste aanbiedingen en diverse kortingen. Je ontvangt ook nog eens €5 korting op een afspraak.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Even een korte pauze!


  Wij zijn gesloten tot 3 juni.

  Wij zullen op 3 juni reageren op de afspraak verzoeken op volgorde van binnenkomst.

  Dit zal sluiten in 20 seconden

  Naast de noodzakelijke cookies zetten wij cookies in om onze website persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.